Veelgestelde vragen

Frequently Asked Questions

Hieronder staan alle veelgestelde vragen over auto import service en chiptuning op maat. Indien uw vraag er niet tussen staat kunt u altijd contact opnemen met ons.

AUTO IMPORT SERVICE

Waarom een auto importeren uit Duitsland?

De veelal scherpere verkoopprijzen voor tweedehands auto’s in Duitsland gecombineerd met een interessante BPM afschrijving zorgen er voor dat u al gauw duizenden euro’s kunt besparen door een Duitse occasion te kopen en deze te importeren. Daar komt bovendien nog bij dat Duitse auto’s vaak vollediger zijn uitgerust dan Nederlandse auto’s en het aanbod op de Duitse autosites vele malen groter is waardoor u sneller vindt wat u zoekt.


AANZIENLIJKE KOSTENBESPARING

Bespaar duizenden euro’s ten opzichte van vergelijkbare Nederlandse occasions


GROOT AANBOD VAN JONGE OCCASIONS

Kies uit een breed assortiment jonge occasions met lage kilometerstanden


COMPLETE UITRUSTING

Meer opties voor minder geld


GARANTIE

Europees geldende fabrieksgarantie

CHIPTUNING OP MAAT

Wat zijn de voordelen van chiptuning?

Chiptuning geeft de volgende voordelen:

Méér vermogen en koppel
Uitschakelen van foutcodes
In sommige gevallen minder verbruik
Veiliger inhalen in gevaarlijke situaties

Kan ik meer vermogen uit mijn auto halen?

Voertuigen uitgerust met een turbo of compressor behalen vaak het meeste rendement. Tegenwoordig worden bijna alle moderne auto’s met een turbo uitgevoerd en is de kans groot dat uw auto ook kan worden voorzien.

Waarom chiptunen fabrikanten autos niet af-fabriek?

In de meeste gevallen vanwege kostenbesparing. Fabrikanten brengen tegenwoordig één type motor uit voor meerdere modellen, die alleen softwarematig is begrensd. Wij kunnen deze dus veilig voorzien van chiptuning binnen de fabrieksmarges. Dit geeft ons als specialisten ruimte om het maximale uit uw voertuig te halen op een verantwoorde manier.

Is chiptuning schadelijk voor de motor?

Chiptuning is niet schadelijk voor uw auto. Al onze software wordt uitvoerig getest en ontwikkeld waarbij wij het maximale uit uw motor kunnen halen en binnen de veiligheidsmarges van de motor te blijven. De levensduur van uw motor zal dus niet verminderen en u kunt uw reguliere onderhoudsintervallen aanhouden.

Hoe lang duurt het chiptunen van mijn auto?

Dit is sterk afhankelijk van het merk en type auto en tevens de methode die wij gebruiken. U kunt er vanuit gaan dat het proces gemiddeld anderhalf uur in beslag neemt.

Mag ik mijn leaseauto ook voorzien van chiptuning?

Het grootste deel van onze klanten is in het bezit van een leaseauto. De ervaring leert dat veel leasemaatschappijen het toestaan uw voertuig te tunen. Echter kunnen hier wel voorwaarden aan verbonden zijn. Uiteraard zullen wij uw gegevens nooit met derden delen en kunnen wij uw voertuig weer terug naar de originele staat brengen indien u deze besluit in te leveren.